Marinated flat chicken wings

Gemarineerde platte kippenvleugels

Voor 2 personen:

– 6 platte kippenvleugels*
– 4 eetlepels ketjap manis
– 2 teentjes knoflook*
– 1/2 limoen*
– Peper
– 1 gele peper*
– 2 takjes marjoraan*
– 2 eetlepels olijfolie*
– 2 takjes rozemarijn*
– 2 takjes tijm*
– 2 takjes oregano*
– 1 eetlepel cayennepeper

*Biologisch

1) Snij de gele peper, knoflook, marjoraan, rozemarijn, tijm en oregano fijn
2) Doe in een kom en voeg de olijfolie, cayennepeper, peper, sap van de limoen en ketjap toe
3) Rasp de schil van de limoen en voeg toe aan de marinade
4) Roer goed door, leg de kip erin en roer nogmaals goed
5) Laat minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast staan

6) Verhit wat boter of olie in een pan op middelhoog vuur
7) Doe de kippenvleugels in de pan en bak tot deze bruin zijn (regelmatig keren)
8) Als de kip bruin is, doe je de marinade erbij samen met een half kopje water
9) Laat 10 minuten pruttelen en draai de kip na 5 minuten om

Eet smakelijk! 

Tip1: Lekker met bloemkool nasi 
Tip2: Lekker met pittige spitskool

 

Marinated flat chicken wings

For 2 people:

– 6 flat chicken wings*
– 4 tablespoons sweet soy sauce
– 2 cloves of garlic*
– 1/2 lime*
– Pepper
– 1 yellow pepper*
– 2 sprigs of marjoram*
– 2 tablespoons of olive oil*
– 2 sprigs of rosemary*
– 2 sprigs of thyme*
– 2 sprigs of oregano*
– 1 tablespoon cayenne pepper

*Biological

1) Finely chop the yellow pepper, garlic, marjoram, rosemary, thyme and oregano
2) Put in a bowl and add the olive oil, cayenne pepper, pepper, lime juice and sweet soy sauce
3) Grate the peel of the lime and add to the marinade
4) Stir well, put in the chicken and stir well again
5) Leave in the refrigerator for at least 4 hours

6) Heat some butter or oil in a pan over medium heat
7) Put the chicken wings in the pan and fry until brown (regular turning)
8) If the chicken is brown, add the marinade with half a cup of water
9) Simmer for 10 minutes and turn the chicken after 5 minutes

Enjoy your meal!

Tip1: Delicious with cauliflower nasi
Tip2: Delicious with spicy cabbage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *