Chicken out of the oven with spicy sauce

Kip uit de oven met kruidige saus

Voor 2 personen

– 1 hele kip van ongeveer 1 kilo*
– Bosje peterselie*
– Bosje koriander*
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 rode peper*
– 1 rode ui*
–  jumbo olijven*
– 3 teentjes knoflook*
– 1 citroen*
– Peper
– Zout
– 100 gram roomboter*
– 200 milliliter droge witte wijn*
– 200 milliliter kippenbouillon*
– 4 eetlepels olijfolie*

*Biologisch 

1) Verwarm de oven voor op 230 graden
2) Doe 1 eetlepel olie in een (braad)pan op middelhoog vuur, snij de ui en knoflook fijn en bak deze 3 minuten
3) Snij de koriander en peterselie fijn en doe dit in een kom met de rest van de olijfolie, alle kruiden en het sap van 1 citroen
4) Roer goed door en besmeer de kip hiermee (ook onder het vel!)
5) Bak de kip mee in de pan van de ui en knoflook tot deze rondom bruin is
6) Voeg de wijn en kippen bouillon toe en laat 40 minuten sudderen
7) Haal de kip uit de pan en doe deze in een braadslee (laat de saus sudderen)
8) Smeer de kip in met roomboter en zet deze in de oven
9) Draai de kip na 15 minuten om en smeer weer in met roomboter
10) Bak nogmaals 15 minuten in de oven
11) Snij de olijven in plakken en doe bij de saus
12) Proef en breng op smaak met zout en peper
13) Serveer de kip met de saus

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met bloemkool rijst of aardappels uit de oven 

 

Chicken out of the oven with spicy sauce

For 2 people

– 1 whole chicken of about 1 kilo*
–  bunch of parsley*

– bunch of coriander*
– 1 teaspoon of turmeric
– 1 teaspoon of paprika powder
– 1 teaspoon ground cumin
– 1 red pepper*
– 1 red onion*
–  jumbo olives*
– 3 cloves of garlic*
– 1 lemon*
– Pepper
– Salt
– 100 grams of butter*
– 200 milliliters of dry white wine*
– 200 milliliters of chicken broth*
– 4 tablespoons of olive oil*

*Biological

1) Preheat the oven to 230 degrees
2) Put 1 tablespoon of oil in a (frying) pan over medium heat, finely chop the onion and garlic and fry for 3 minutes
3) Finely chop the coriander and parsley and put it in a bowl with the rest of the olive oil, all the herbs and the juice of 1 lemon
4) Stir well and fry the chicken (also under the skin!)
5) Fry the chicken in the pan of the onion and garlic until it is brown all around
6) Add the wine and chicken stock and simmer for 40 minutes
7) Remove the chicken from the pan and put it in a roasting pan (let the sauce simmer)
8) Lubricate the chicken with butter and put it in the oven
9) Turn the chicken over after 15 minutes and re-grease with butter
10) Bake for another 15 minutes in the oven
11) Cut the olives into slices and add to the sauce
12) Taste and season with salt and pepper
13) Serve the chicken with the sauce

Enjoy your meal!

Tip: Delicious with cauliflower rice or potatoes out of the oven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *