Leek pie

**Ter herinnering aan opa**

Preitaart
Voor 4 personen

Deeg:
– 200 gram amandelmeel*
– 100 gram boter*
– Water

Vulling:
– 2 prei*
– 300 gram geraspte kaas
– Peper
-Zout
– 4 eieren*
– 1 eidooier*
– 200 gram hamblokjes*
– Nootmuskaat
– Kerriepoeder

*Biologisch

Deeg:
1) Verwarm de oven voor op 200 graden
2) Doe de amandelmeel in een kom
3) Verdeel kleine blokjes koude boter over de bloem
4) Kneed kort tot je een mooie deegbal hebt
5) Wikkel de bal in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast
6) Vet een bakvorm in
7) Rol het deeg uit en verdeel over je bakvorm (gebruik niet alles)
8) Prik gaatjes op de bodem met een vork
9) Nadat je de vulling erin hebt gedaan, rol je het deeg nogmaals uit en maak je een deksel op de taart
10) De deksel van de taart smeer je aan de bovenkant in met een los geklopte eidooier voor een mooie bruine kleur

Vulling:
1) Was de prei en snij deze in stukjes van 1 centimeter
2) Bak de prei in wat boter of olie voor 4 minuten
3) Voeg de hamblokjes aan de prei toe en bak 2 minuten mee
4) Zet het vuur uit en voeg 150 gram geraspte kaas, peper, zout en 1 theelepel kerriepoeder toe aan het preimengsel
5) Klop in een kom de eieren los met peper, zout, 1 eetlepel kerriepoeder en 1 theelepel nootmuskaat
6) Doe het preimengsel in de bakvorm
7) Giet het eiermengsel eroverheen en doe de deksel van deeg op de taart
8) Bak in de oven voor ongeveer 45-60 minuten

Eet smakelijk!

 

 

**In memory of grandpa**

Leek pie
For 4 persons

Dough:
-200 grams of almond flour*
– 100 grams of butter*
– Water

Filling:
– 2 leeks*
– 300 grams of grated cheese
– Pepper
– Salt
– 4 eggs*
– 1 egg yolk*
– 200 grams of ham cubes*
– Nutmeg
– Curry powder

*Biological

Dough:
1) Preheat the oven to 200 degrees
2) Put the almond flour in a bowl
3) Spread small cubes of cold butter over the flour
4) Knead briefly until you have a nice dough ball
5) Wrap the ball in cling film and leave to rest in the refrigerator for an hour
6) Grease a baking tin
7) Roll out the dough and spread over your baking tin (do not use everything)
8) Prick holes on the bottom with a fork 9)
After you have filled in the filling, roll out the dough again and make a lid on the cake
10) Cover the lid of the cake at the top with a loose beaten egg yolk for a nice brown color

Filling:
1) Wash the leek and cut it into pieces of 1 centimeter
2) Fry the leek in some butter or oil for 4 minutes
3) Add the ham cubes to the leek and cook for 2 minutes
4) Turn off the heat and add 150 grams of grated cheese, pepper, salt and 1 teaspoon of curry powder to the pre-mix
5) Beat in a bowl the eggs with pepper, salt, 1 tablespoon curry powder and 1 teaspoon nutmeg
6) Put the pre-mix into the baking tin
7) Pour the egg mixture over it and put the lid of dough on the cake
8) Bake in the oven for about 45-60 minutes

Enjoy your meal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *