Spaghetti pumpkin with tuna

Spaghetti-pompoen met tonijn

Voor 2 -3 personen:
– 1 blikje tonijn
– 1 spaghetti-pompoen*
– 200 gram ricotta
– 2 teentjes knoflook*
– 200 gram cherrytomaatjes*
– 200 gram verse spinazie*
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 sjalot*
– Peper
– Zout
– Olijfolie*

*Biologisch 

1) Verwarm de oven voor op 200 graden
2) Snij de pompoen doormidden in de lengte en verwijder de pitten
3) Besprenkel met olijfolie, peper en zout
4) Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en leg de pompoen met de schil naar boven op het bakpapier
5) Bak de pompoen 15 minuten in de oven
6) Stort de ricotta naast de pompoen op de bakplaat en doe terug in de oven voor nog 30 minuten (indien nodig langer, maar pas op dat de ricotta niet verbrand!)
7) De Pompoen is gaar als je er met een vork makkelijk in kan prikken
8) Snij de sjalot in halve ringen
9) Doe wat olijfolie in een wok en bak de sjalot 3 minuten
10) Voeg de spinazie toe en roer goed tot deze geslonken is
11) Snij de knoflook fijn en voeg samen met de tomaatjes toe
12) Giet de tonijn af en roer door het mengsel
13) Voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe en breng op smaak met peper en zout
14) Haal de pompoen en ricotta uit de oven en maak het vruchtvlees los met een vork
15) Verdeel het tonijn-mengsel over de halve pompoenen
16) Verkruimel de ricotta boven de pompoen

Eet smakelijk!

Spaghetti pumpkin with tuna

For 2 -3 people:
– 1 can of tuna
– 1 spaghetti pumpkin*
– 200 grams of ricotta
– 2 cloves of garlic*
– 200 grams of cherry tomatoes*
– 200 grams of fresh spinach*
– 2 tablespoons of balsamic vinegar
– 1 shallot*
– Pepper
– Salt 
– Olive oil*

*Biological

1) Preheat the oven to 200 degrees
2) Cut the pumpkin in half lengthwise and remove the seeds
3) Drizzle with olive oil, pepper and salt
4) Place a sheet of baking paper on an oven plate and place the pumpkin with the skin upwards on the baking paper
5) Bake the pumpkin in the oven for 15 minutes
6) Put the ricotta next to the pumpkin on the baking sheet and put back in the oven for another 30 minutes (if necessary longer, but be careful not to burn the ricotta!)
7) The pumpkin is cooked if you can easily pierce it with a fork
8) Cut the shallot into half rings
9) Put some olive oil in a wok and fry the shallot for 3 minutes
10) Add the spinach and stir well until it has shrunk
11) Finely chop the garlic and add together with the tomatoes
12) Drain the tuna and stir through the mixture
13) Add 2 tablespoons of balsamic vinegar and season with salt and pepper
14) Remove the pumpkin and ricotta from the oven and loosen the flesh with a fork
15) Divide the tuna mixture over half the pumpkins
16) Crumble the ricotta over the pumpkin

Enjoy your meal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *