Pepernoten

Pepernoten

Voor 90 stuks:

– 50 gram zachte roomboter*
– 100 gram amandelmeel*
– 10 gram speculaaskruiden
– Zout*
– 1-2 theelepels stevia
– 1 eetlepel melk

*Biologisch

1) Meng de amandelmeel, speculaaskruiden, een snufje zout en stevia door elkaar
2) Smelt de boter en giet langzaam bij de rest
3) Kneed alles goed door elkaar
4) Doe de melk erbij en kneed nogmaals
5) Proef het deeg (als het niet zoet genoeg is, doe er nog wat stevia bij. Het deeg mag erg zoet smaken, want in de oven verliest het zijn zoetheid)
6) Rol 90 kleine balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
7) Druk ze een klein beetje plat
8) Laat de pepernoten 2 uur op kamertemperatuur rusten
9) Verwarm de oven op 160 graden en bak de pepernoten voor ongeveer 7 minuten
10) Haal de pepernoten na het bakken gelijk van het bakpapier af en laat ze minimaal een uur afkoelen

Eet smakelijk!

 

Pepernoten

For 90 pieces:

– 50 grams of soft butter*
– 100 grams of almond flour*
– 10 grams of gingerbread spices
– Salt*
– 1-2 teaspoons of stevia
– 1 tablespoon of milk

*Biological

1) Mix the almond flour, gingerbread spices, a pinch of salt and stevia
2) Melt the butter and slowly pour into the rest
3) Mix everything well together
4) Add the milk and mix again 5)
Taste the dough (if it is not sweet enough add some stevia. The dough may taste very sweet, because it loses its sweetness in the oven)
6) Roll 90 small balls of the dough and place them on a griddle covered with baking paper
7) Press them down slightly
8) Let the pepernoten rest for 2 hours at room temperature
9) Heat the oven to 160 degrees and bake the pepernoten for about 7 minutes
10) Remove the pepernoten from the baking paper after baking and let them cool for at least an hour

Enjoy your meal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *