Seasonal fruit of December

Seizoensfruit van december

Voor het milieu is het eten van seizoensfruit uit je eigen regio het beste. Seizoensfruit is fruit die maar een bepaalde tijd van het jaar, lente, zomer, herfst of winter, worden geoogst op Nederlandse grond. Het fruit die uit het buitenland wordt geïmporteerd, zijn schadelijker voor het milieu, omdat ze meer kilometers moeten afleggen om bij ons in de winkel te kunnen liggen. Ook is het zo, dat seizoensfruit niet in een verwarmde kas worden gekweekt en daardoor dus ook beter voor het milieu zijn. Fruit kopen uit Nederland of Europa, is dan ook een duurzamere keuze. Hieronder heb ik het seizoensfruit van de maand december op een rijtje gezet.

December

 • Appels
 • (stoof)peren
 • Bananen
 • Cranberry’s
 • Grapefruit
 • Limoen
 • Meloenen
 • Mandarijnen
 • Sinaasappels
 • Abrikoos
 • Ananas
 • Avocado’s
 • Citroenen
 • Duiven
 • Granaatappels
 • Kiwi’s
 • Lychee
 • Mango
 • Nectarines
 • Perziken
 • Pruimen
 • Passievruchten
 • Kaki 

 

 

Seasonal fruit of December

For the environment, eating seasonal fruit from your own region is best. Seasonal fruit is fruit that is harvested on Dutch soil only for a certain time of the year, spring, summer, autumn or winter. The fruit imported from abroad is more harmful to the environment because they have to travel more kilometers to be able to stay with us in the store. It is also the case that seasonal fruit is not grown in a heated greenhouse and is therefore also better for the environment. Buying fruit from the Netherlands or Europe is therefore a more sustainable choice.
Below I have listed the seasonal fruit of the month of December.

December

 • Apples
 • (stewed) pears
 • Bananas
 • Cranberries
 • Grapefruit
 • Lime
 • Melons
 • Mandarins
 • Oranges
 • Apricot
 • Pineapple
 • Avocados
 • Lemons
 • Pigeons
 • Pomegranates
 • Kiwis
 • Lychee
 • Mango
 • Nectarines
 • Peaches
 • Plums
 • Passionfruit
 • Khaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *