Seasonal vegetables of winter

Seizoensgroenten van de winter

Voor het milieu is het eten van seizoensgroente uit je eigen regio het beste. Seizoensgroenten zijn groenten die maar een bepaalde tijd van het jaar, lente, zomer, herfst of winter, worden geoogst op Nederlandse grond. De groenten die uit het buitenland worden geïmporteerd, zijn schadelijker voor het milieu, omdat ze meer kilometers moeten afleggen om bij ons in de winkel te kunnen liggen. Ook is het zo, dat seizoensgroenten niet in een verwarmde kas worden gekweekt en daardoor dus ook beter voor het milieu zijn. Groenten kopen uit Nederland of Europa, is dan ook een duurzamere keuze. Hieronder heb ik de seizoensgroenten van de winter op een rijtje gezet.

Winterjanuari, februari, maart

 • Aardpeer
 • Boerenkool
 • Chinese Kool
 • Knolselderij
 • Koolraap
 • Pastinaak
 • Pompoen
 • Postelein
 • Prei
 • Rabarber
 • Radijs
 • Rammenas
 • Rettich
 • Rode biet
 • Rode kool
 • Savooie/groene kool
 • Schorseneren
 • Spitskool
 • Spruitjes
 • Ui
 • Veldsla
 • Winterpeen
 • Winterpostelein
 • Witlof
 • Witte kool

 

Seasonal vegetables of winter

For the environment, eating seasonal vegetables from your own region is best. Seasonal vegetables are the winter trees of the year, spring, summer, winter, harvested on Dutch soil. The vegetables are imported, are more harmful to the environment, because they have to travel more kilometers to be able to lie in the store. It is also true that seasonal greetings are not grown in a heated greenhouse and are therefore also better for the environment. Buying vegetables from the Netherlands or Europe is therefore a more sustainable choice. Below I have listed the seasonal vegetables of winter.

Winter – January, February, March

 • Jerusalem artichoke
 • Kale
 • Chinese cabbage
 • Celeriac swede
 • Parsnip
 • Pumpkin
 • Purslane
 • Leek
 • Rhubarb
 • Radish
 • Rettich
 • Beetroot
 • Red cabbage
 • Savoy / green cabbage
 • Salsify cabbage
 • Brussels sprouts
 • Onion
 • Lamb’s lettuce
 • Winter carrot
 • Winter purslane chicory
 • White cabbage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *