Tropical coconut cake

Tropische kokostaart

Voor 10 personen

Taartbodem:
– 225 gram kokosmeel*
– 160 gram boter*
– 50 gram kokosrasp*
– 1 ei*
– Stevia naar smaak

Vulling:
– 3 gelatine bladeren
– 200 gram roomkaas (monchou)
– 250 milliliter ongeklopte slagroom*
– 3 theelepels vanille extract
– Stevia naar smaak
– 100 gram kokosrasp*

Topping: 
– 500 gram tropische vruchten (bevroren)*
– 2 gelatinebladen
– Stevia naar smaak

*Biologisch

Taartbodem:
1) Verwarm de oven voor op 200 graden
2) Smelt de boter en voeg alle ingrediënten toe van de taartbodem
3) Mix goed tot je een egaal mengsel hebt
4) Vet de springvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem
5) Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan
6) Bak in 20 minuten goudbruin in de oven
7) Haal de taartbodem uit de oven en laat goed afkoelen

Vulling: 
1) Doe de gelatinebladen in koud water
2) Klop de slagroom
3) Doe de rest van de ingrediënten van de vulling bij de slagroom en mix tot een egaal mengsel
4) Verwarm de gelatine in een pan met 3 eetlepels water tot de gelatine is opgelost
5) Mix de gelatine door de vulling
6) Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet in de koelkast

Topping: 
1) Doe de gelatinebladen in koud water
2) Doe het fruit in een pan en zet op middelhoog vuur
3) Voeg stevia naar smaak toe en roer goed
4) Knijp de gelatinebladen uit en voeg toe aan het fruit
5) Roer goed door tot de gelatinebladen zijn opgelost
6) Pureer 1/2 van het mengsel
7) Laat 30 minuten afkoelen
8) Verdeel het mengsel bovenop de taart
9) Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast

Geniet ervan!


Tropical coconut pie

For 10 people

Cake base:
– 225 grams of coconut flour*
– 160 grams of butter*
– 50 grams of coconut grater*
– 1 egg*
– Stevia to taste

Filling:
– 3 gelatin leaves
– 200 grams of cream cheese (monchou)
– 250 milliliters whipped cream
– 3 teaspoons vanilla extract
– Stevia to taste
– 100 grams of coconut grater*

Topping:
– 500 grams of tropical fruits (frozen) *
– 2 gelatine leaves
– Stevia to taste

* Biological

Cake base:
1) Preheat the oven to 200 degrees
2) Melt the butter and add all the ingredients from the pie base
3) Mix well until you have a uniform mixture
4) Grease the spring form and put a baking paper on the bottom
5) Divide the mixture over the bottom and press well
6) Bake for 20 minutes golden brown in the oven
7) Remove the cake base from the oven and allow to cool well

Filling:
1) Put the gelatine sheets in cold water
2) Beat the whipped cream
3) Put the remaining ingredients of the filling into the whipped cream and blend into a smooth mixture
4) Heat the gelatin in a pan with 3 tablespoons of water until the gelatin is dissolved
5) Mix the gelatin through the filling
6) Divide the mixture over the pie base and set in the refrigerator

Topping:
1) Put the gelatine sheets in cold water
2) Place the fruit in a pan and place on medium heat
3) Add stevia to taste and stir well
4) Squeeze the gelatine leaves and add to the fruit
5) Stir well until the gelatine sheets are dissolved
6) Puree 1/2 of the mixture
7) Leave for 30 minutes to cool down
8) Divide the mixture on top of the cake
9) Leave for at least 3 hours in the refrigerator

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *