Carrot- Cheesecake

Voor 12 personen

Carrotcake
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 6 eieren*
– 300 gram geraspte wortels*
– 1 tot 1 1/2 eetlepel stevia
– 350 gram bloem
– 3 theelepels bakpoeder
– 1/2 schil van een citroen of sinaasappel*
– 3 theelepels koek en speculaaskruiden
– 200 gram walnoten*
– 50 gram rozijnen*

Cheesecake
– 600 gram monchou
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 eetlepel stevia
– 2 theelepels vanille aroma
– 3 eieren*
– 125 gram creme fraiche

Frosting
– 400 gram monchou
– 100 gram gesmolten of zachte boter
– Sap van 1 citroen of sinaasappel*
– 1/2 eetlepel stevia

Garnering
– 12 walnoten*
– Rasp van 1/2 citroen of sinaasappel*
– 15 rozijnen*

*Biologisch

1)Verwarm de oven op 140 graden.
2) Doe alle ingrediënten van de carrotcake in een grote kom en roer goed door tot het een egale massa is.
3) Vet de springvorm in en doe de helft van het beslag in de springvorm.
4) Doe alle ingrediënten van de cheesecake in een andere kom en roer dit door tot het een egale massa is.
5) Giet de helft van het cheesecake beslag in de springvorm bovenop het carrotcake beslag en daarna de andere helft van het carrotcake beslag weer bovenop het cheesecake beslag. Eindig met het cheesecake beslag en zet in de oven voor anderhalf uur.
6) Na deze anderhalf uur, zet je de oven op 175 graden en bak je de taart nog 30 minuten. Laat de taart hierna afkoelen in de oven.
7) Als de taart helemaal is afgekoeld, kan je de frosting maken
8) Doe alle ingrediënten van de frosting in een kom en roer goed door tot ook dit een egale massa is.
9) Smeer de taart rondom in met de frosting en garneer met de walnoten, rasp en rozijnen.
10) Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast zodat de frosting iets kan uitharden.

Eet smakelijk!

Carrot cake
– 3 tablespoons sunflower oil
– 6 eggs *
– 300 grams grated carrots *
– 1 to 1 1/2 tablespoons stevia
– 350 grams of flour
– 3 teaspoons of baking soda
– 1/2 zest of a lemon or orange *
– 3 teaspoons of cake and gingerbread spices
– 200 grams of walnuts *
– 50 grams of raisins *

Cheesecake
– 600 grams of monchou
– 2 tablespoons of flour
– 1/2 tablespoon of stevia
– 2 teaspoons of vanilla aroma
– 3 eggs *
– 125 grams creme fraiche

Frosting
– 400 grams of monchou
– 100 grams of melted or soft butter
– Juice of 1 lemon or orange *
– 1/2 tablespoon of stevia

Garnish
– 12 walnuts *
– Zest of 1/2 lemon or orange *
– 15 raisins

* Biological

1)Preheat the oven to 140 degrees.
2) Put all the ingredients of the carrot cake in a large bowl and stir well until it becomes an even mass
3) Grease the spring form and put half of the mixture in the spring form.
4) Put all the ingredients of the cheesecake in another bowl and stir until it is an even mass.
5) Put half of the cheesecake mixture in the spring form on top of the carrot cake and then the other half of the carrot cake on top of the cheese cake. Finish with the cheese cake mixture and bake in the oven for an hour and a half.
6) After this hour and a half, put the oven to 175 degrees and bake the cake for another 30 minutes. Allow the cake to cool in the oven afterwards.
7) When the cake has cooled completely, you can make the frosting.
8) Put all ingredients from the frosting in a bowl and stir well until this is also an even mass.
9) Coat the cake with the frosting and garnish with the walnuts, zest and raisins.
10) Put the cake in the fridge for at least 2 hours so that the frosting can cure a little.

Enjoy!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *